Tävlingar

Klubbcupen

Klubbcupen var en tävling mellan fotoklubbarna Folkare FK (Avesta), Sala FK, Enköpings FK och tidigare också KAK:s Fotoamatörer (Köping/Arboga/Kungsör).

Tävlingen var både av individuell art och en lagtävling där placeringspoängen för varje klubbs bäst placerade bilder sammanräknades till en lagpoäng.

Så här gick det de senaste åren.

Våretappen 2016

Arrangerades av EFK

Motton:

• Färgbild: Kraft
  • Monokrom: #bff (Best Friends Forever – Bästa vänner för alltid).

• Kollektion: 3-5 bilder valfritt tema.

Sala gjorde bra ifrån sig och vann samtliga klasser med Efk på andra plats i Färg och kollektionsklasserna.

I den svartvita klassen kom Jan-Erik, Peter G och Göran på 8:e, 9:e resp. 10:e plats
I färgklassen kom Göran på en andraplats och Jan-Erik på 5:e med Luttoh på 10:e
I kollektionsklassen hamnade Göran på 4:e,Jan-Erik på 6:e och Peter G på 8:e.

Våretappen 2014

Arrangerades av Sala FK
Motton:

• Färgbild: Nära.
  • Svart-vitt: Distans.

Peter G var vass och knep första plats i kollektionen. Det gjorde Luttoh också, fast i färgklassen. (Var tog övriga resultat vägen egentligen?)

Höstetappen 2014

Arrangerades av Enköpings FK
Jury var Adam Vadi Dris (hemsida), Enköping som, förutom att rangordna inlämnade bidrag, även visade sin portfolio och pratade om sin #everydayart.

Motton:

• Färgbild: Hemma bäst.
  • Svart-vitt: Borta bra.

Totalt segrade Sala FK med Folkare FK på andra plats. Enköpings FK kom på tredje plats.

I kollektionsklassen hamnade Peter Griph Enköping på glädjande förstaplats. I färgklassen hamnade Eva Hellqvist på 3:e plats
Länk till resultat

Jury var Håkan Brattlöf och Jan-Erik Pettersson, Avesta

Motton:

• Färgbild: Aktivitet.
  • Svart-vitt: Dimmigt.
  • Kollektion: 2-5 bilder valfritt tema.

Totalt segrade Sala FK med Enköpings FK på andra plats. Folkare FK kom på tredjeplats.

I både Färgklassen (Luttoh) och kollektionen (Fredrik J) hamnade Enköping på glädjande förstaplatser. I den svart-vita klassen hamnade Eva H på 3:e plats och Peter G på 4:e

• Svart-vitt: Mellanrum

Resultat i de olika klasserna samt poängberäkning finns att läsa som PDF .
Domarens omdömen finns också att läsa som PDF .

Höstetappen 2012

Motton:

• Färgbild: Om väggar kunde tala.
  • Svart-vitt: Måla med ljus.

Få biddrag från EFK som inte heller kunde delta vid presentationen.
I den svart-vita klassen kom Luttoh på 3:e plats med Peter G på en delad 16:e plats.
I färgklassen blev rollerna något ombytta där Peter G hamnade på en hedrande 2:a plats. Fredrik J kom på 15:e plats och Luttoh på delad 16:e plats.
I kollektionsklassen kom Luttoh på 11:e plats och Peter på 13:e.

Arrangerades av Enköpings fotoklubb.
Jury var Mats Larsson på Pixfoto studios, Enköping.

Motton:

• Färgbild: Sommarplåga.
  • Svart-vitt: Gråzon

Totalt segrade Folkare FK med Enköpings FK på andra plats. Sala FK kom på tredjeplats och KAK:s Fotoamatörers bilder saknades tyvärr även denna gång .

Våretappen 2011

Jury var en grupp medlemmar ur Falu Fotoklubb under ledning av Mats Lindström.

Motton:

• Färgbild: Arkitektur.
  • Svart-vitt: Spår i snö.

I den svartvita klassen hade domarna haft svårt att bestämma sig eftersom motiven inte varierade så mycket. Bäst i EFK blev Eva på en sjätteplats med Olle på 12:e och Inger på 14:e och Luttoh straxt efter på 15:e. Göran kom på den delade 16:e-platsen. Klassen vanns av Folkare.

Färgklassen bjöd på större variation även om det var mycket exteriörer på bilderna. Bäst i EFK blev Luttoh på en 3:e plats följt av Inger på en 7:e. Inger fick beröm för att gå utanför ”boxen” med sin bild på ett getingbo. Olle, Göran och Eva kom på den delade 16-e platsen. Klassen vanns även den av Folkare.

I trebildsklassen gick det riktigt bra för EFK som vann den i och med att Olle kom på första plats följd av Luttoh på 2:a. En av Luttohs bilder omnämdes även som ”hela tävlingens bästa bild” (av totalt 88). Göran kom på 8:e plats följd av Peter, Eva och Inger på 11:e, 12:e resp 14:e plats.

Höstetappen 2010

Motton:

• Färgbild: Rörelse.
  • Svart-vitt: Stillhet.

Totalt sett vann alla 3 deltagande klubbar (KAK deltog tyvärr inte) på ett eller annat sätt enligt arrangörerna. Vi förstod inte riktigt hur bara.

I färgklassen placerades Luttohs och Fredriks bilder på första respektive andra plats. Eva och Inger kom på 12:e och 13:e. Klassen vanns av Folkare

I den svartvita klassen kom Luttoh på 3:e plats tätt följd av Fredrik på 4:e. Inger kom på 10:e och Eva på 13:e. Klassen vanns återigen av Folkare.

I trebildskollektionsklassen hamnade Luttoh på 2:a, Fredrik på 3:e, Eva på 5:e och Inger på 7:e plats. Klassen vanns också av EFK

Våretappen 2010

Huvuddomare var Peter Prytz, konstnär och foto/bildlärare på Westerlundska gymnasiet i Enköping.
Till sin hjälp hade han kollegor och elever i årskurs 2.

Motton:

• Färgbilder: Återvinning
  • S/V: Kommunikation
  • Ytterligare kategori: Kollektion 3 bilder valfritt tema

Totalt segrade Folkare FK med Enköpings FK på andra plats. Sala FK och KAK:s Fotoamatörer kom på en delad tredjeplats.
Resultat i de olika klasserna samt poängberäkning finns att läsa som PDF här.

En del av bilderna finns att beskådas i galleriet.

Höstetappen 2009

Arrangör: KAK.

Hösten 2009 tävlade vi i tre klasser; färgbild, svartvit bild och kollektion. Det fanns även en klass utom tävlan där man med fördel visade upp sina kunskaper i bildbehandling. Uppslutning från EFK var något klen men bättre än sist. 3 EFK-fotografer lämnade in bilder till tävlingen som totalt vanns av Folkare FK.